Кампания "Заедно за Европа" на ОИЦ Добрич

В продължение на два месеца (от м. Март до м. Май 2017 г.) Авангард Персонал Консултинг, по поръчка на Областен информационен център - Добрич, организира няколко различни събития, част от  националната кампания „Заедно за Европа“, която се изпълнява от мрежата от 27 Областни информационни центъра в Република България. Кампанията бе фокусирана върху две важни годишнини: 60 години от създаването на Европейския социален фонд и 10 години присъединяване на България към ЕС.

  • Конкурс за рисунка и фотография „Европа в моя регион, през моите очи“:
Първото събитие, с което се постави началото на кампанията бе конкурсът „Европа в моя регион, през моите очи“. В него деца на различна възраст имаха възможност да участват с авторски рисунки и фотографии, чрез които да изразят начина, по които виждат живота в техния град след присъединяването на България към Европейския съюз. В конкурса взеха участие над 100 ученици от 5-ти до 12-ти клас. Наградените творби бяха изложени във фоайето на концертна зала "Добрич". Церемонията се състоя пред алеята с обновените отново в рамките на настоящата кампания знамена на страните членки на съюза.
 

  • Дни на отворени врати в област Добрич:
Кампанията продължи с организиране на дни на отворени врати. Първият се проведе на 05. Май в град Добрич. Събитието започна с прекрасен класически музикален поздрав, изпълнен от две групи ученици, участвали в извънкласни дейности по проект „Твоят час“ на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Представители на училища и неправителствени организации от Добрич, бенефициенти по различни програми на ЕС, представиха своите проекти и разказаха за своите успехи. Съпътстваща дейност бе изложба със снимки от различни проекти. Денят на отворени врати завърши с посещение на Дом – паметник „Йордан Йовков“ Добрич, които също бе реновиран в рамките на проект по Оперативна програма „Регионално развитие“. В посещението се включиха и ученици от Езикова гимназия „Гео Милев“ гр. Добрич.
Вторият ден на отворени врати се проведе в град Балчик на 10. Май. Той бе открит с изпълнение на децата от детска градина № 2 „Знаме на мира“. Участниците във форума представиха своите успешни проекти по програмите „Учене през целия живот“ и Еразъм +. Специален гост бе г-н Юри Константинов от сектор „Училищно образование“ към Център за развитие на човешките ресурси - София, който представи възможностите на програмата Еразъм +. Денят на отворени врати завърши с организирано посещение на Теке „Ак Язълъ Баба – св. Атанас“ с. Оброчище.

  • Заключителното събитие на кампанията „Заедно за Европа“
То се проведе на 13 май в градски парк „Свети Георги“, където паралелно бяха проведени две интересни събития – спортно състезание „Ние в Европа“ и стрийт арт проява „Стъпки по дъгата“. Спортно-образователната надпревара стартира в 10.00 ч. до скейт парка с много музика и слънчево настроение. Сили в нея премериха 8 отбора Добрич и областта. Една част от игрите бяха със спортен характер и изпитваха бързината и съобразителността на играчите. В тях всички участници се включиха с голям хъс и постигнаха невероятни резултати. В друга част от игрите децата имаха възможност да проявят своята креативност и познания за страните от Европейския съюз. Накрая, като във всяко състезание, бяха отличени и победителите, събрали най-много точки от игрите. Грамоти и символични награди бяха връчени на отборите на първите три места, а малки подаръци, спортни раници и тениски, получиха всички 80 участници, в знак на благодарност за положеното старание и активно участие в състезанието.Паралелно със спортното събитие, деца от ателие по изобразително изкуство „Стела и Дара“, рисуваха на стълбите между ПМГ „Иван Вазов“ и Летен театър. Там, в продължение на няколко часа, младите художници с много старание и усмивки се трудиха, за да вдъхнат цветно настроение на сивите стълби и да оставят своето послание към Европа.

Актуално

RSS
Проект "ActiveSeniors" - Обучително посещение в Словакия
От 19. до 24. Юли 2021 г. в Щявницке Бане, Словакия се проведе международна обучителна мобилност за …
Проект "Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19"
На 26.06.2020 г. Авангард Персонал Консултинг ООД сключи договор за безвъзмездна финансова помощ (№ …
Инфо-среща: Как да изберете подходяща форма за финансиране на бъдещия си бизнес
Авангард Персонал Консултинг ООД има удоволствието да ви покани на информационна среща по проект "Ст…
Инфо-среща "Да реализираме успешно бизнес идеите си"
Заповядайте на ноемврийската ни информационна среща по проект "Стартъп по пътя към съвършенство"!Тем…
Възможности за стартиращи предприемачи по проект "Стартъп по пътя към съвършенство"
На 16.07.2018 г. бе проведена презентация на проект "Стартъп по пътя към съвършенство", финансиран о…

В момента гледате страницата във версия за печат. Отпечатай