Кампания "Заедно за Европа" на ОИЦ Добрич

В продължение на два месеца (от м. Март до м. Май 2017 г.) Авангард Персонал Консултинг, по поръчка на Областен информационен център - Добрич, организира няколко различни събития, част от  националната кампания „Заедно за Европа“, която се изпълнява от мрежата от 27 Областни информационни центъра в Република България. Кампанията бе фокусирана върху две важни годишнини: 60 години от създаването на Европейския социален фонд и 10 години присъединяване на България към ЕС.

  • Конкурс за рисунка и фотография „Европа в моя регион, през моите очи“:
Първото събитие, с което се постави началото на кампанията бе конкурсът „Европа в моя регион, през моите очи“. В него деца на различна възраст имаха възможност да участват с авторски рисунки и фотографии, чрез които да изразят начина, по които виждат живота в техния град след присъединяването на България към Европейския съюз. В конкурса взеха участие над 100 ученици от 5-ти до 12-ти клас. Наградените творби бяха изложени във фоайето на концертна зала "Добрич". Церемонията се състоя пред алеята с обновените отново в рамките на настоящата кампания знамена на страните членки на съюза.
 

  • Дни на отворени врати в област Добрич:
Кампанията продължи с организиране на дни на отворени врати. Първият се проведе на 05. Май в град Добрич. Събитието започна с прекрасен класически музикален поздрав, изпълнен от две групи ученици, участвали в извънкласни дейности по проект „Твоят час“ на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Представители на училища и неправителствени организации от Добрич, бенефициенти по различни програми на ЕС, представиха своите проекти и разказаха за своите успехи. Съпътстваща дейност бе изложба със снимки от различни проекти. Денят на отворени врати завърши с посещение на Дом – паметник „Йордан Йовков“ Добрич, които също бе реновиран в рамките на проект по Оперативна програма „Регионално развитие“. В посещението се включиха и ученици от Езикова гимназия „Гео Милев“ гр. Добрич.
Вторият ден на отворени врати се проведе в град Балчик на 10. Май. Той бе открит с изпълнение на децата от детска градина № 2 „Знаме на мира“. Участниците във форума представиха своите успешни проекти по програмите „Учене през целия живот“ и Еразъм +. Специален гост бе г-н Юри Константинов от сектор „Училищно образование“ към Център за развитие на човешките ресурси - София, който представи възможностите на програмата Еразъм +. Денят на отворени врати завърши с организирано посещение на Теке „Ак Язълъ Баба – св. Атанас“ с. Оброчище.

  • Заключителното събитие на кампанията „Заедно за Европа“
То се проведе на 13 май в градски парк „Свети Георги“, където паралелно бяха проведени две интересни събития – спортно състезание „Ние в Европа“ и стрийт арт проява „Стъпки по дъгата“. Спортно-образователната надпревара стартира в 10.00 ч. до скейт парка с много музика и слънчево настроение. Сили в нея премериха 8 отбора Добрич и областта. Една част от игрите бяха със спортен характер и изпитваха бързината и съобразителността на играчите. В тях всички участници се включиха с голям хъс и постигнаха невероятни резултати. В друга част от игрите децата имаха възможност да проявят своята креативност и познания за страните от Европейския съюз. Накрая, като във всяко състезание, бяха отличени и победителите, събрали най-много точки от игрите. Грамоти и символични награди бяха връчени на отборите на първите три места, а малки подаръци, спортни раници и тениски, получиха всички 80 участници, в знак на благодарност за положеното старание и активно участие в състезанието.Паралелно със спортното събитие, деца от ателие по изобразително изкуство „Стела и Дара“, рисуваха на стълбите между ПМГ „Иван Вазов“ и Летен театър. Там, в продължение на няколко часа, младите художници с много старание и усмивки се трудиха, за да вдъхнат цветно настроение на сивите стълби и да оставят своето послание към Европа.

Актуално

RSS
Тиймбилдинг на тема "Умения за ефективно планиране, координиране и разпределение на ролите в екипната работа"
На 28. Май 2022 г. в Слънчев бряг екипът ни организира тиймбилдинг-обучение на тема "Умения за ефект…
Проект "ActiveSeniors" - Обучително посещение в Словакия
От 19. до 24. Юли 2021 г. в Щявницке Бане, Словакия се проведе международна обучителна мобилност за …
Проект "Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19"
На 26.06.2020 г. Авангард Персонал Консултинг ООД сключи договор за безвъзмездна финансова помощ (№ …
Инфо-среща: Как да изберете подходяща форма за финансиране на бъдещия си бизнес
Авангард Персонал Консултинг ООД има удоволствието да ви покани на информационна среща по проект "Ст…
Инфо-среща "Да реализираме успешно бизнес идеите си"
Заповядайте на ноемврийската ни информационна среща по проект "Стартъп по пътя към съвършенство"!Тем…

В момента гледате страницата във версия за печат. Отпечатай