Семинар: Мобилизиране на ресурсите, насочени към партньорство между родители и училище

През месец септември се проведе семинар на тема: „Мобилизиране на ресурсите, насочени към партньорство между родители и училище”. Обучението бе финансирано от Община Варна и бе предназначено за класните ръководители от първи до дванадесети клас на Седмо СОУ „Найден Геров”. В нетрадиционна среда и с използване на различни методи като: наблюдение; симулационни игри; решаване на казуси; групова работа; дискусия и др., консултантите от „ Авангард Персонал Консултинг” – Ивелина Кръстева и Цветелина Георгиева, работиха с педагогическата колегия на училището.
Идеята бе да се очертаят ежедневните трудности в работата на класния ръководител; да се представят нетрадиционни прийоми в общуването с родители и ученици и как в днешно време учителят може да се съхрани и развие като професионалист и личност. Участниците в семинара направиха опознавателна разходка във фабрика за хляб, където бяха посрещнати от главния хлебар на хотел „Риц” – Париж. В разговори около маса, на която присъстваха традиционните за българската трапеза – прясно изпечен хляб; ароматна балканска чубрица и мед – участниците се обединиха около мотото „Децата и хлябът си приличат по това, че изискват много търпение и любов”.
Предстои провеждането на подобен семинар за екипа на 8 -мо СОУПЧЕ „Александър Сергеевич Пушкин”. Темата ще бъде за агресията сред подрастващите и начини за преодоляването й.

Актуално

RSS
Проект "ActiveSeniors" - Обучително посещение в Словакия
От 19. до 24. Юли 2021 г. в Щявницке Бане, Словакия се проведе международна обучителна мобилност за …
Проект "Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19"
На 26.06.2020 г. Авангард Персонал Консултинг ООД сключи договор за безвъзмездна финансова помощ (№ …
Инфо-среща: Как да изберете подходяща форма за финансиране на бъдещия си бизнес
Авангард Персонал Консултинг ООД има удоволствието да ви покани на информационна среща по проект "Ст…
Инфо-среща "Да реализираме успешно бизнес идеите си"
Заповядайте на ноемврийската ни информационна среща по проект "Стартъп по пътя към съвършенство"!Тем…
Възможности за стартиращи предприемачи по проект "Стартъп по пътя към съвършенство"
На 16.07.2018 г. бе проведена презентация на проект "Стартъп по пътя към съвършенство", финансиран о…

В момента гледате страницата във версия за печат. Отпечатай