Семинар: Мобилизиране на ресурсите, насочени към партньорство между родители и училище

През месец септември се проведе семинар на тема: „Мобилизиране на ресурсите, насочени към партньорство между родители и училище”. Обучението бе финансирано от Община Варна и бе предназначено за класните ръководители от първи до дванадесети клас на Седмо СОУ „Найден Геров”. В нетрадиционна среда и с използване на различни методи като: наблюдение; симулационни игри; решаване на казуси; групова работа; дискусия и др., консултантите от „ Авангард Персонал Консултинг” – Ивелина Кръстева и Цветелина Георгиева, работиха с педагогическата колегия на училището.
Идеята бе да се очертаят ежедневните трудности в работата на класния ръководител; да се представят нетрадиционни прийоми в общуването с родители и ученици и как в днешно време учителят може да се съхрани и развие като професионалист и личност. Участниците в семинара направиха опознавателна разходка във фабрика за хляб, където бяха посрещнати от главния хлебар на хотел „Риц” – Париж. В разговори около маса, на която присъстваха традиционните за българската трапеза – прясно изпечен хляб; ароматна балканска чубрица и мед – участниците се обединиха около мотото „Децата и хлябът си приличат по това, че изискват много търпение и любов”.
Предстои провеждането на подобен семинар за екипа на 8 -мо СОУПЧЕ „Александър Сергеевич Пушкин”. Темата ще бъде за агресията сред подрастващите и начини за преодоляването й.

Актуално

RSS
Тиймбилдинг на тема "Умения за ефективно планиране, координиране и разпределение на ролите в екипната работа"
На 28. Май 2022 г. в Слънчев бряг екипът ни организира тиймбилдинг-обучение на тема "Умения за ефект…
Проект "ActiveSeniors" - Обучително посещение в Словакия
От 19. до 24. Юли 2021 г. в Щявницке Бане, Словакия се проведе международна обучителна мобилност за …
Проект "Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19"
На 26.06.2020 г. Авангард Персонал Консултинг ООД сключи договор за безвъзмездна финансова помощ (№ …
Инфо-среща: Как да изберете подходяща форма за финансиране на бъдещия си бизнес
Авангард Персонал Консултинг ООД има удоволствието да ви покани на информационна среща по проект "Ст…
Инфо-среща "Да реализираме успешно бизнес идеите си"
Заповядайте на ноемврийската ни информационна среща по проект "Стартъп по пътя към съвършенство"!Тем…

В момента гледате страницата във версия за печат. Отпечатай